Zipper România dă startul maratonului de fapte bune
Pentru că ne implicăm în viața eco-civică și susținem inițiativele sociale, ne-am hotărât să ne unim forțele și să facem parte din cel mai amplu proiect de plantări cu voluntari din România, alături de Asociația „Creștem România Împreună”.
De la natură primim energia care ne pune în mișcare în fiecare dimineață și ne ajută să mergem mai departe, fapt ce ne motivează să îi dăm naturii înapoi parte din ceea ce primim, așa că ne-am angajat într-un altfel de proiect, unul ce vizează soluționarea problemelor de mediu cu care se confruntă România de astăzi.
Pentru că ne implicăm în viața eco-civică și susținem inițiativele sociale, ne-am hotărât să ne unim forțele și să facem parte din cel mai amplu proiect de plantări cu voluntari din România, alături de Asociația „Creștem România Împreună”. Drept urmare, am dat sfoară-n țară printre colegii din Cluj și din București și am reușit să ne strângem o mână de oameni, prieteni cu natura, oameni care au decis să lase în spate biroul și laptopul și să iasă în aer liber, să planteze pentru un viitor mai verde, pentru un aer mai curat.
În 6 aprilie, am pornit la drum cu două autocare din București spre Cheia și în același timp, din Cluj spre Dezmir, înarmați cu multă voie bună și cu spirit de echipă, pregătiți să plantăm pomișori și în același timp să ne simțim bine. Am venit împreună cu familia și am dăruit naturii din timpul nostru ca să dam un exemplu de bune practici, pentru o întoarcere la normalitate, pentru un viitor mai armonios. Cu toții am avut ocazia să învățăm cum se plantează un pomișor și ce înseamnă responsabilitatea față de mediul înconjurător.
Acțiunea de voluntariat, de ieșire în natură la plantat de copăcei ne-a revigorat, ne-a ajutat să ne încărcăm bateriile și astfel am reușit, cu o echipă de 70 de persoane, să plantăm primăvara aceasta 600 de brazi, molizi și fagi la Cheia pe o suprafață de 0,3 ha într-o zonă defrișată dar și la Dezmir într-o zonă de șantier forestier. Colegii au îmbrățișat cu bucurie acest tip de proiect și s-au implicat activ, cu toate că efortul depus a fost substanțial. Terenul a fost accidentat și a ridicat gradul de dificultate al acțiunii, însă, cu toate acestea nu am dat înapoi și ne-am continuat activitatea pentru a atinge scopul pe care ni l-am propus.
Acest eveniment a fost un trigger de conștientizare pentru noi, ce ne-a ajutat să realizăm faptul că împreună putem face o schimbare și că implicarea noastră în societate poate avea un impact mai mare la nivel de întreg.
Cu toate că misiunea noastră se concentrează pe optimizarea și consolidarea fluxurilor de date și documente, am reușit să ne detașăm de obiectivele zilnice de automatizare a facturilor și altor tipuri de documente, de implementare de soluții de management de documente, centru de date și arhivare conform legii și să ne orientăm și implicăm activ în organizarea și gestionarea unui alt tip de proiect, unul de responsabilitate socială, ce vizează soluționarea provocărilor de mediu, ce ne afectează pe fiecare dintre noi.
„Invitația la fapte bune” face parte dintr-o serie de acțiuni de dezvoltare și implicare în natură pe care ne-am propus să le abordam în decursul acestui an.
Mulțumim Asociației „Creștem România Împreună”, Ocolului Silvic Măneciu și tuturor partenerilor care ne-au oferit prilejul de a ne implica și de a face posibilă desfășurarea acestei acțiuni.